Menü

PPC

A PPC egy Angol kifejezés, Pay Per Click. Magyarra fordítva Kattintás utáni fizetés. Mindez röviden azt jelenti, hogy például Facebook, Google, Bing Yahoo hirdetési szolgáltatása után csak akkor kell fizetnünk, amikor egy felhasználó a hirdetési linkünkre kattintott. Megjelenítés ingyenes, akárhányszor is történjen meg az.

Google Ads

A Google Ads jelentése, ami nem más, mint az egyik legnépszerűbb Kereső Fizetett hirdetési felülete. Weboldalunkhoz itt tudjuk a leginkább szabni a hirdetési kampányunkat, legyen az

hirdetés. Mindezeket ma már tényleg Google Ads szakértőkkel érdemes megtenni, azért mert akkora alap tudásra van szükség, ami kezdő felhasználók számára elsőre nagyon nehezének ígérkezhet. 

Illetve Google Ads kulcsszó tervezőről már volt szó többször, segítségével lehet ingyenesen weboldalunkhoz legjobban illeszkedő releváns és hasonló kulcsszavakat keresni.

PPC Specialista

A hirdetéseket bárki kezelheti, de cégek ezeket a munkákat legtöbbször kiszervezik Google Ads specialista vagy PPC Szakértőknek, akik a lehető legjobb teljesítményt tudják elérni a hirdetésinkből. Mit is jelent ez. Egy kulcsszóra való kattintási költség jelentősen nőhet vagy csökkenhet a meghirdetett Weblap tartalmától. Ha például Csalira hirdetünk, de a Weblap egyáltalán nem is foglalkozik a ezzel a témával, akkor az egyszeri átkattintási díj jóval magasabb lesz. Tehát a hirdetés elkezdése előtt, mindenképp érdemes a weblapunk SEO Elemzése és szöveges tartalmának ellenőrzése. Egy helyesen jó tartalommal ellátott szövegre a Google Ads jobb árat fog adni kattintásonként. Ezzel hónapok alatt sok tízezer forintot lehet megspórolni.

CPC jelentése

A CPC nem már Cost Per Click. Kattintásonként költség. A CPC egy minőségi mutató is tehát, ha egy kulcsszavunk átkattintási költsége jelentősen nagyobb, mint az átlagos más konkurens weblapok átkattintási költsége akkor minden bizonnyal az Ads-nak valamilyen problémája van a megcélzott weblappal vagy kulcsszóval. Ha a hirdetés minőségi mutatója magas, akkor a 16-50%-al csökkenhet a CPC költségünk. Azonban átlagosnál jóval rosszabb minőségi mutató miatt 25-400%-os emelkedést jelenthet kattintásonként.  Ez az ami miatt érdemes ezt akár profikra is bízni, mert ahogy ezekből a számokból látszik havi több tízezer forint megtakarítást jelent.

PPC hirdetés előnye

Az azonnali megjelenítés, nem kell hónapokat várni SEO szakértők eredményére, azonnal eredményt érhetünk el. Ahogy előbb is írtam, azonban a minőségi mutatóval sokat kereshetünk ezzel pedig potenciálisan több látogatót szerezhetünk ugyan annyi pénzért.

PPC hirdetés hátránya

A hirdetések hátránya a folyamatos költsége. Ebből a költségből mérhetjük, hogy mennyi bevételt generált. Sokszor lehet a ROI értéke a Google Ads hirdetéseknek jóval kisebb, mint a SEO vagy Közvetlen éléréseknek. De ez nem feltétlenül gond, mert a PPC segítségével az ügyfelek megismerik a termékeinket vagy cégünket, majd akár tízszer is visszalátogathat mielőtt megvásárol egy terméket. Azonban ezt a költséget folyamatosan fizetnünk kell, és jól beállított SEO-val évente több millió forint költséget is megspórolhatunk. 

Erről a témáról itt olvashat bővebben: https://www.logicalmdesign.hu/blog/2020/01/10/nem-mukodik-webaruhazam-hogyan-novelheto-a-bevetel 

Display hálózat kampányok

A Google remek érzékkel és újítással lépett piacra a Google Ads-al, amely képes volt szinte teljesen kiváltani a régi és nagyon drága egyedileg készült banner hirdetéseket. A bannerek remek megoldások és display hirdetések, arra landing oldalakkal, de követhetetlen volt a tényleges hatás és konverzió, ezzel szemben rendkívül drága volt.  A Google azt mondta, és ezzel nyert a piacon, hogy ne a hirdetés megjelenítése számítson, hanem a kattintás maga. Így a hirdető tényleg csak akkor fizet ha kap is valamit továbbá, a minőség mérése amit kampányaink hoznak. A Google Ads hirdetés segítséget ad, minden kampány vagy akár egy hirdetés esetén is a minőségi mutatók vizsgálatára és azok finomhangolására.

ROI jelentése

Return of investment. Várhatóan mennyi idő alatt válik jövedelmezővé a befektetésünk. Ha a ROI értéke alacsony a befektetésünk biztosan megtérül. 

Kapcsolatfelvétel

Amennyiben érdeklik a cégünk által ajánlott lehetőségek és szaktudásunk, szívesen állunk az önök rendelkezésére, vegye fel velünk a kapcsolatot.

Kapcsolódó Blog bejegyzések