Menü

Duplikált szöveg

Amikor valaki elkezd optimalizálni egy weboldat, a hurrá hangulat hamar elmúlhat, amikor meglátjuk, hogy versenytársaink mennyi tartalommal és kulcsszóval rendelkeznek. Ugye igyekeznünk kell ezekre releváns tartalmat szolgáltatni, tehát kezdjünk neki szöveget írni vagy szöveg írót keresni vagy a legutolsó sorban SEO tanácsadókat felkutatni. 

Ha a szövegírás mellett döntöttünk, akkor jöhet a nagy gondolat, hogy miért ne másolhatnám le a konkurensem tartalmait milyen egyszerű is így. Viszont ezt a Google hamar észreveszi és büntet érte.

Duplikálás

Duplikált szöveg lesz egy megírt szöveg, ha a tartalma részben vagy egészben megegyezik. Nem elég csak a címét átírnunk. A Google tartalom keresői elég jól észreveszik ezeket és lepontozhatja a tartalom értékét, tehát a remélt hasznunk elmarad, sosem fogunk az első 10 helyezett közé kerülni.

Mikor lehet duplikálásról beszélni?

  • Ha megveszünk pár domain nevet és minden név ugyan arra az eredeti weboldalra mutat, ezt önhibánkon kívül tesszük, de esetenként a webmester ha nem is tud róla hibázik.
  • Magunk duplikálunk tartalmat a weboldalunkon
  • Más másolja le az értékes tartalmat

Online marketing tervek készítése és kivitelezése egyedi igények szerint
Kérjen ingyenesen árajánlatot személyre szabva!


Árajánlatot szeretnék kérni...

Hogyan védekezhetünk a duplikálást ellen?

  • Az új domain neveket ha nem használjuk, irányítsuk át az eredeti weboldalra, nehogy a Google újra indexelje
  • Ha webáruházunk van akkor vegyük a fáradtságot és tényleg írjunk több tartalmat, még akkor is ha két termék lényegében azonos vagy használjunk extra paramétereket variánsokat canonical tag-eket amellyel jelezzük, hogy egy tartalom egy másik "termék" másolata.
  • Weboldalunknál, ha már megírtunk egy cikket kérjük meg egyből a Google-t a Search console segítségével azonnal indexeljük is be. Így ha másnak másolni van kedve az eredeti kópia már ott lesz a Google indexében és ez ránk nagy kihatással nem lesz.

Mindenképp javasoljuk, hogy mielőtt belevágunk a weboldalunk optimalizálásába, kérdezzük meg profik véleményét illetve érezzük a munka nagyságát és a felelősséget, nehogy később csalódás érjen minket és a duplikált szöveg, miatt ne kerülhessen előkelő pozícióba.

Egyedi marketing szövegírás

Amennyiben érdeklődik szövegírási szolgáltatásaink iránt, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot készséggel állunk az ön rendelkezésére.

Viszonteladó jelentése, mi a szerepük a kereskedelemben?

Viszonteladó jelentése nem más, Mindenki aki nem a saját maga által megtermelt árut vagy terméket esetleg szolgáltatást adja el, úgy hogy előbb megvásárolja az eredeti terméket vagy szolgáltatást majd azt újra értékesíti már magasabb áron, bárkinek viszonteladóként viselkedik.

Mit takar Monopol és Konkurencia jelentése

A konkurencia jelentése a versenytársak összességét ami akár egy konkrét versenytársat is jelenthet. Ezzel szemben a monopol helyzet egy olyan állapot, amikor egyedül vagyunk egy piaci szegmensben illetve mi vagyunk az egyedüliek akik ki tudunk használni egy piaci rést.

Pop up jelentése a weboldal szerkesztésben

Pop up-ok segítségével a weboldalak az instant akciókat vagy egyedi szolgáltatásokat azonnal az ügyfelek tudtára adni már a látogatás első pillanatában. Ennek az eszköznek a segítségével, elérhetjük azt is, hogy potenciális látogatóinknak felajánljunk valamit, így nem engedjük el üres kézzel, terelve őket más vevőszerző oldalakra ezzel csökkentve a visszafordulás...