Menü

Templatek és sablonok

Mindenkivel gyakran előfordul, hogy egy műveletet kell elvégeznie gyakran, ismétlődő módon. Eleinte ezek érdekesek, de az ember olyan, hogy a nagyon monoton tevékenységeket nem feltétlenül tolerálja és csökken a hatásfok. Az ilyen ismétlődő folyamatokra vagy másképp mondva újra felhasználható folyamatokra mondjuk azt, hogy sablon. Angol kifejezését is gyakran használjuk főleg a számítástechnikában, a template szó már-már gyakrabban használt, mint a magyar megfelelője.

Weboldal sablonok

Ha egy weboldal fejlesztő vagy webáruház üzemeltető egy weboldalban gondolkodik az funkcionalitáson túl sarkalatos kérdés még a weboldal kinézete. A legnépszerűbb CMS vagy webáruház motorok használatával vagy éppen megvásárlásával templateket is kaphatunk. Amelyeket apróbb módosítással egyszerűen alkalmazhatunk a meglévő motoron és máris készen vagy a weboldal. Vagyis kész lesz, ha a termékeket és vagy cikkeket megírtuk. Ezekre a sablonokra nagy a kereslet, de számos előnye mellet megvannak a saját hátrányai és korlátai is.

A weboldal template  tehát nem más egy újra felhasználható kinézet, amelyet könnyedén alkalmazhatunk saját weblapunkon. Mivel a legtöbb weboldal készítőnek nincs elegendő programozási és vagy weboldal design tapasztalata sem, csak a Wordpress motor plugin letöltésére szorítkozva hozza létre weboldalait. Mindez óriási előny, mert nem kell akár heteket azzal foglalkozni, hogy a weboldal minden eleme pixelre oda kerüljön ahová annak kerülnie kell, akár mobil nézetben akár asztali kijelzőn. 

A probléma ott szokott kezdődni, amikor valamilyen egyedi weboldal megoldás-ra lesz szükségünk. Ekkor viszont, már a sablonok nem segítenek. A másik sarkalatos probléma pedig, hogy egy-egy weboldal sablon mivel bármikor újra használható, más is használni fogja. Így előfordulhat, hogy találkozunk egy weboldallal ami kinézetében szinte teljesen úgy néz ki, mint a mienk csak más adatokat, szövegeket látunk rajta,

Ezeket  sablonokat gyakran más weboldal készítők is felhasználhatják és adhatják el, mint saját terméket, mert csak le kell őket tölteni és alkalmazni. 

Mindez azzal a veszéllyel fenyeget, hogy a keresők akár duplikációnak is minősítheti az oldalt (oldalakat), főleg, ha egyiken sincs elegendő egyedi tartalom.

Weboldal Sablon gyűjtemények

Mint mindenre arra is igen komoly piac épült, hogy profi webdesignerek által elkészített weboldalak sablonjait vásároljuk meg, az interneten nagyon sok ilyen van. Talán az egyik legismertebb a Template Monster. De tényleg rengeteg van ebből is. Itt akár ötleteket meríthetünk készülő weboldalunkhoz, vagy éppen kereshetünk valamilyen nekünk tetsző színvilágot vagy éppen a piaci szegmensünkhöz alkalmas template-eket nézegethetünk és vásárolhatunk meg, akár úgy is, hogy a template-et senki más nem vásárolhatja meg ezután tehát kizárólagosságot kapunk, viszont ennek ki kell fizetnünk az árát is.

Profi weboldalak tervezése és kivitelezése egyedi designnal és grafikával
Kérjen ingyenesen árajánlatot személyre szabva!

 

Árajánlatot szeretnék kérni...

Marketing sablonok

Sablonok sokfélék lehetnek, egy-egy marketinges természetesen tudja ezt. Ha egy levelet akar elküldeni akkor is először a levelezőrendszer sablonjait nézzük át először és válasszunk, majd csak ezután vágunk bele a szövegírásba. Tehát vannak email sablonok is. 

EGYÉB BLOGBEJEGYZÉSEINK Az Online Marketing TÉMAKÖRBEN