Menü

Content jelentése

Weboldalunk legfontosabb eleme a releváns és értékes content jelentése magyarul: tartalom, e nélkül a keresők nem fognak felajánlani egyetlen kulcsszóra sem, mint releváns weboldal. A tartalom az, amely egy téma iránt érdeklődő felhasználókat a weboldalra vonz. A tartalom része a szöveg, képek esetleges videók és infó grafikák összessége, viszont a ténylegesen nem kapcsolódó részek már nem, mint hirdetések stb.

Az értékes Tartalom a weboldal sikerének kulcsa

Mindez nem csak egy klisé, a Google évről évre egyre nagyobb figyelmet szentel az értékes tartalomnak. Erre és ennek tudatában már igen sok cég foglalkozik értékes tartalmak fejlesztésével és írásával, amivel oldalunkat keresők is előrébb sorolnak. A megfelelő minőségű tatalom hosszú távon olvasókat és később akár potenciális vevőket is szerezhet, ezt a témát néztük át a Tartalom marketing cikkünkben, ahol részletesen foglalkoztunk azzal a témával, hogy erre a marketing eszközre építve sok-sok cég ért el sikereket a Weben. 

Az értékes tartalmakat mindenképp magunk vagy erre szakosodott Marketing cégekkel készíttessük el, semmiképp se másoljunk az internetről, ezzel magunknak fogunk ártani leginkább.

CMS tartalomkezelő rendszer jelentése

A tartalom a weben, mint maga elég könnyen létrehozható manapság. Régen még sok HTML tudásra volt szükség ma már azonban nem kell, elegendő egy megfelelő CMS motor (Content manager system, CMS jelentése magyarul: tartalomkezelő rendszer).

Ismertebb, ingyenes tartalomkezelő motorok:

  • Joomla CMS
  • Wordpress CMS
  • Drupal CMS
  • Magento CMS

Ez csak néhány példa, elég sok hasonló termék létezik. Előnyük, hogy folyamatosan karbantartják még őket, Open source termékek, azonban hátrányuk, mivel sok weboldal használja ezeket, és nyílt forráskódúak, a Hackerek kedvelt célpontjaik.

  • CMS tartalomkezelő rendszerek