Menü

Content jelentése

Weboldalunk legfontosabb eleme a releváns és értékes content jelentése magyarul: tartalom, e nélkül a keresők nem fognak felajánlani egyetlen kulcsszóra sem, mint releváns weboldal. A tartalom az, amely egy téma iránt érdeklődő felhasználókat a weboldalra vonz. A tartalom része a szöveg, képek esetleges videók és infó grafikák összessége, viszont a ténylegesen nem kapcsolódó részek már nem, mint hirdetések stb.

Az értékes Tartalom a weboldal sikerének kulcsa

Mindez nem csak egy klisé, a Google évről évre egyre nagyobb figyelmet szentel az értékes tartalomnak. Erre és ennek tudatában már igen sok cég foglalkozik értékes tartalmak fejlesztésével és írásával, amivel oldalunkat keresők is előrébb sorolnak. A megfelelő minőségű tatalom hosszú távon olvasókat és később akár potenciális vevőket is szerezhet, ezt a témát néztük át a Tartalom marketing cikkünkben, ahol részletesen foglalkoztunk azzal a témával, hogy erre a marketing eszközre építve sok-sok cég ért el sikereket a Weben. 

Az értékes tartalmakat mindenképp magunk vagy erre szakosodott Marketing cégekkel készíttessük el, semmiképp se másoljunk az internetről, ezzel magunknak fogunk ártani leginkább.

CMS tartalomkezelő rendszer jelentése

A tartalom a weben, mint maga elég könnyen létrehozható manapság. Régen még sok HTML tudásra volt szükség ma már azonban nem kell, elegendő egy megfelelő CMS motor (Content manager system, CMS jelentése magyarul: tartalomkezelő rendszer).

Ismertebb, ingyenes tartalomkezelő motorok:

  • Joomla CMS
  • Wordpress CMS
  • Drupal CMS
  • Magento CMS

Ez csak néhány példa, elég sok hasonló termék létezik. Előnyük, hogy folyamatosan karbantartják még őket, Open source termékek, azonban hátrányuk, mivel sok weboldal használja ezeket, és nyílt forráskódúak, a Hackerek kedvelt célpontjaik.

  • CMS tartalomkezelő rendszerek

Oldal betöltési sebesség - Core Web Vitals

A jó felhasználói élmény érdekében elengedhetetlen a gyors oldalbetöltés. A megfelelő sebességű oldal csökkentheti a szerver erőforrásokat, boldogabbá teheti a felhasználókat, befolyásolhatja a Google elhelyezéseket, illetve a betöltési idő a AdWords minőségi mutatójába is számít, így hatással van a fizetendő kattintások árára is. Ennek érdekében a Google 2020-ban bejelentette,...

Webáruház keresőoptimalizálás - 500 millió 2,5 év alatt

Boldog új évet kívánunk mindenkinek! Az első idei címünk elsőre hangzatosnak tűnhet, de most is, mint tavaly egy picit visszatekintenénk az elmúlt év eredményeire és azt gondolom kicsit méltán lehetünk büszkék az elért közös munkánk eredményeire. Tavaly is számos weboldalt átadtunk, illetve frissítettünk meglévőket, vagy éppen a keresőoptimalizálás segítségével...

MI a HTML markup jelentése?

Ma már mindenki a weblap böngészi, teljesen természetes, hogy rákattint egy linkre bejön egy másik. Olvas, vásárol, beszélget, játszik mind-mind szerves része az életünknek. A weblap szerkesztők lehet nem is tudják ma már, mi van a háttérben csak írják a betűket és természetesnek veszik, hogy megjelenik azonnal és bárki...