background
Menü

Linképítés 2020

Keresőoptimalizálás 2020

Eltelt egy újabb év és Január 13-án megérkezett az első komolyabb Google Kereső frissítés is. Ezzel a frissítéssel több weblap keresési eredményeiben történhetett erős pozitív vagy negatív hatás is. Jelenleg három dolog az amelyet érdemes kiemelni a sok változás közül:

  • Értékes és releváns tartalmat közlő weblapok még további előnyben részesülnek
  • Mobile first, mostantól a Google a Mobile robot értékelése alapján rangsorolja a tartalmakat
  • Google Features-ben szereplő weblapok már nem jelennek meg a kereső első oldalán

Értékes és releváns tartalom nagyobb eredményt hoz

A Google már évek óta erősíti azt a tényt, hogy a felhasználóknak a legjobb felhasználó barátabb környezetet nyújtó weblapokat előrébb fogja sorolni. Ennek számos bizonyítékát láttuk már. Gyorsabb lapbetöltés is ilyen. A tartalmi érdeklődés azonban mostantól még tovább erősödött, így mostantól azok a weblapok amelyek tartalmat másolnak, helyesírásra nem figyelnek oda vagy nem struktúrája nem helyes, ezzel rontva a felhasználói élményt nagy valószínűséggel hátrébb sorolódnak. 

Tartalom eddig is nagy szerepet kapott heading-ek és a struktúra által, de a értékes linkekkel nagy előrelépést lehetett elérni. Ma azonban úgy látszik, hogy a trend kezd kiegyenlítődni, tehát az értékes tartalmat kell adnunk az ügyfeleknek minél gyorsabban. Ez a módosítás azonnal hatású és minden Országot érint.

Mit tegyünk ha úgy látjuk ránk hatott a módosítás?

  • Nézzük meg, mely kulcsszavakra estünk a legtöbbet és mely lapok jelentek meg a Google SERP-ben erre. Ha azt a lapot javítjuk nagy valószínűséggel a keresőbeli eredményünk helyreáll napokon belül.

Mobile first

A Google bejelentette, hogy a keresési eredményeket ettől az évtől a Google Mobile eredményei alapján rangsorolja.  Miért is jó ez? Mostantól azok a weblapok amelyek Mobile nézetre is optimalizáltak előrébb sorolódnak vagy ha eddig Google Page Speed score nagyon alacsony a mobilon, akkor előfordulhat, hogy bizonyos weblapjainkat a Google hátrébb fogja sorolni. 

Mit tegyünk ha úgy látjuk ránk hatott a módosítás?

  • Vegyük fel a kapcsolatot a Webmesterünkkel és kérjük meg a responsive nézet javítására
  • Továbbá a Google Page Speed Mobil ajánlásainak fejlesztését ne halogassuk

Google Features

A Google bejelentette, hogy Január  végétől folyamatosan bevezetik azt, hogy ha egy weblap megjelent az új Google Features SERP  felületen akkor a weblap találati lista első oldalán már nem fog még egyszer szerepelni. Ez a módosítás folyamatosan frissül, jelenleg tesztelés alatt áll több országban.

Kérdezze SEO Szakértőinket, segítünk megválaszolni a kérdéseit.

Google shopping hirdetés kezelése

    • Merchant center kezelése
2019-ben a Google nálunk is bevezette a Shopping hirdetéseket, amellyel egyből felforgatta a hirdetési piacot. Mára már bármikor bármit szeretnénk vásárolni, nem is kell meglátogatnunk egyetlen weboldalt sem, máris teljesen magabiztosak lehetünk az árakban illetve a elérhető termékekben. Ebben a cikkben összefoglaljuk, hogyan lehet kezelni ezeket a kampányokat a...

Long tail kulcsszavak

    • hosszú farok kulcsszavak
Aki egy kicsit is foglalkozik a SEO-val akkor már körülbelül a könyökén jön ki a kulcsszó mint szó. De amúgy meg alig van pár, amit meg van a konkurencia uralja. Mit lehet tenni annak érdekében, hogy nagy verseny esetén is még egy kezdő vállalkozás láthatóvá tudjon válni, már a...

PPC jelentése

Már több, mint 10 éves a Google Ads de sokan lehet még mindig kétkedve néznek rá. Pedig igen értékes, főleg azoknak akik most kezdik a vállalkozásukat és szeretnék megmutatni magukat. A hirdetések ugyan fizetősek, de bárki azonnal a SERP első oldalára kerülhet és potenciális vásárlókat szerezhet.