background
Menü

Mi az a SERP?

SERP

A válasz egyszerű egy Angol kifejezés a Search Engine Result Page rövidítése. Ami nem mást magyarul, mint a Kereső Motor Találati Oldala. Mindent jelent ami a Találati oldalon megjelenhet. SEO Szakemberek azon igyekeznek rendületlenül, hogy az ön lapjai vagy éppen a saját weblapjuk bizonyos kifejezésekre lehető leghamarabb / legelöl jelenjen meg ezeken az oldalakon.

Hogyan épül fel a SERP oldala

  • SERP

Felül a címsor található, alatta helyezkednek el az Google Features jelenik meg amelyek speciális keresési eredményekre jelenik meg. A találati eredmény között a Google Maps / Google Business és Képek jelenhetnek meg.

  • Google Shopping image

Google Ads vagy Adwords

A SERP Jobb oldala már jó egy évtizede a Google Adwords-é, itt manapság már nem csak Szöveges Text hirdetések jelennek meg, hanem egyre gyakoribbak a Google Shopping hirdetések

Google Találati Eredmények

A találati eredmények Címsorból és leírásból majd speciális Google AI által gyűjtött információkból áll. A Címsort és a leírást a Weboldal gazdája szabályozhatja helyes Title tag beállítással. Míg a alatta levő információkért leginkább a Google felel. Egyedül a Schema.org standard szerint létrejött meta információkat tudja a Weboldal fejlesztője befolyásolni minden mást a Google maga dönt el, hogy kitegye vagy sem.

SEO Szakemberek

Sokan gondolják magukat SEO szakembernek, de mire valamire való szakemberré válsz nagyon sokat kell olvasni. Jó magam is évekig csak csendben ültem olvastam a Kedvenc Blogomat vagy az AHrefs aktuális kiadását, amiben rengeteg információt írnak le, mit miért érdemes úgy csinálni ahogy őt írják. Most már jó pár sok ezres napi látogatottságú lappal a hátam mögött nyugodtan írhatok le pár dolgot nektek is, amivel lehetőségetek lesz előrébb lépni a SERP oldalain ezáltal több száz ingyen látogatót szerezni naponta.

SEO jelentése

A válasz egyszerű, keresőoptimalizálás, de mi az a SEO pontosan? Erre keresik a választ sok ezren, azaz, hogy weblapjuk megtalálható legyen a Google Találati listában. Most összeszedünk néhány érdekes pontot amely bevezet a keresőoptimalizálás világába.

Weboldal átirányítás

Weboldal indexünk karbantartása nagyon fontos, több szempontból is. Nem tudhatjuk, hogy milyen hibák vannak a jelenlegi oldalunkon vagy az Domain név előző weboldalán milyen oldalak voltak. A Google viszont nem felejt és ezeket nem kívánatos oldalakat folyamatosan megpróbálja elérni, mindaddig amíg nem kérjük, meg hogy most már vegye ki...

Mire figyelj oda, ha a keresőkben elől akarsz lenni?

    • kereső optimalizálás
Az online marketinggel foglalkozók sokszor említik: Akkor kattintanak a weboldaladra legtöbben, ha elől vagy a keresőkben. Ez igaz. Na de mit kell ahhoz tenni, hogy előre kerüljön az oldal? Összefoglaljuk, mire is figyeljünk oda.