Menü

Mi az a hashtag?

A #hashtag amely jelentése magyarul ejtve “hesteg” jelentése egyedi cimke. főleg a közösségi médiában használt címke rendszer, amelyet úgy jelölünk, hogy # jelet helyezünk el a szavak elé. A közösségi média rendszerek ezeket a TAG-eket rendszerezik és összegyűjtik, majd ha a egyszerűen a Tag-re keresve csak a releváns kapcsolódó bejegyzéseket láthatjuk és böngészhetjük.

Mit jelent a hashtag?

A hashtag egy olyan címke amely segítségével kiemelhetjük véleményünket és azokat 1 csokorba tudjuk gyűjteni, sőt mindezt mások is megtehetik, így a létrejövő hírfolyam releváns találatokat adhat egy adott címkével vagy témával kapcsolatban.

Létrehozni felhasználó szemmel nagyon egyszerű egy ilyen címkét, egyszerűen tegyünk egy # jelent a címkénk elé, például: #logicalm     

Hogyan használjuk a Hashtag-et?

A Hashtag leginkább a Facebook, Instagramm kedvelt eszköze, de több más rendszer is támogatja, mint a Yahoo vagy MSN. A hashtagnek is, mint sok minden másnak vannak pár szempontja, amit érdemes figyelembe vennünk amiatt, hogy használata ne legyen zavaró.

  • Csak akkor használjuk, amikor tényleg kapcsolódik a témához
  • Érdemesebb mindig minőségi tartalmakat megosztani másokkal, ne spammeljünk.
  • Érdemes a gyakran használt hashtagekre írni megfelelő tartalmat bejegyzést és azokat használni
  • Olyan címkéket használjunk, amelyek jelenleg népszerűek és keresettek, olvasottak

Amennyiben valakit érdeklik az aktualitások és ehhez címkéket keres a hashtags.org, vagy a tagboard.com tudjuk ajánlani, amelyek segítenek találni relevánsakat esetleg témákat is.     

EGYÉB BLOGBEJEGYZÉSEINK EBBEN A TÉMAKÖRBEN