Menü

Konkurencia jelentése

A konkurencia jelentése a versenytársak összességét ami akár egy konkrét versenytársat is jelenthet. 

A Weboldal optimalizálás során a versenytársak figyelése és viselkedésük ellenőrzése fontos feladat, amivel folyamatosan tanulhatunk magunk is és fejleszthetjük saját weboldalunk hatékonyságát.

A konkurencia nem feltétlenül rossz dolog, a konkurencia megjelenésével cégek folyamatos fejlesztésre vannak kényszerítve ezzel kvázi az ügyfelek maguk járnak jól, mert folyamatosan jobb és hatékonyabb szolgáltatásokat vagy termékeket kaphatunk. 

Monopol jelentése

Ezzel szemben a monopol jelentése nem más.  mint egy olyan szegmensben ahol nincs igazán konkurencia, a fejlesztés és fejlődés leállhat, a monopol helyzetben levő cég ellustulhat, fejlesztéseik leállhatnak akár az árak is emelkedhetnek úgy, hogy semmilyen érdemi fejlesztés nem történt. Ez leginkább az ügyfelek részéről rossz.

A monopol az a helyzet, amikor egyedül vagyunk vagy vezetünk egy piaci szegmenst, illetve mi vagyunk az egyedüliek akik irányítunk egy piaci rést.

KAPCSOLÓDÓ KERESŐOPTIMALIZÁLÁS BLOG BEJEGYZÉSEK
 

Kulcsszó kannibalizmus

    • Kulcsszó kannibalizmus
Előfordul, hogy egy-egy jó helyezéssel rendelkező oldalunk egyszer csak eltűnik a jól megérdemelt helyéről és az oldalunk még csak az első 50 találat között sem lesz megtalálható. Ezt a problémát nagyon nehéz egyáltalán észrevenni a megoldása már azért egyszerűbb. Ebben a cikkben megpróbálunk ebben segíteni, hogy kulcsszavai hirtelen visszaesését,...

Felhőkarcoló linképítési stratégia kivitelezése lépésről-lépésre

    • Felhőkarcoló linképítési technika
A skyscraper vagy magyarul felhőkarcoló technika elnevezés eredetileg Brian Dean ismert SEO szakértő nevéhez fűződik. Brian 2015-ben kitalált egy olyan SEO stratégiát, amivel 14 nap alatt megduplázta a teljes weboldala organikus forgalmát. A stratégiát felhőkarcoló technikának nevezte el. A felhőkarcoló technika egy olyan backlink szerzési lehetőség, aminek az alapja...

SEO jelentése

A válasz egyszerű, keresőoptimalizálás, de mi az a SEO pontosan? Erre keresik a választ sok ezren, azaz, hogy weblapjuk megtalálható legyen a Google Találati listában. Most összeszedünk néhány érdekes pontot amely bevezet a keresőoptimalizálás világába.
Címkék : Online marketing