Menü

Egyedi vagy unique jelentése az értékesítésben

Egyedi terméktulajdonság, USP jelentése

Az USP jelentése, egy terméket vagy szolgáltatást teljes mértékben megkülönböztet a versenytársak saját termékeitől vagy szolgáltatásaitól. Az USP rövidítés egy eredetű angol kifejezésből fakad: "Unique Selling Proposition". Magyarul: Egyedi terméktulajdonság, vagy ha pontos fordítását nézzük. Egyedi értékesítési javaslat.

Milyen egyedi tulajdonsággal rendelkezünk?

Az értékesítés egyik legsarkalatosabb pontja az, hogy mit és hogyan tudjuk a szolgáltatásunka kommunikálni, hogy az egyedi legyen (ebből fakad a unique jelentése is). Egyediség sokféle lehet:

  • Legalacsonyabb ár
  • 42 napos elállási jog
  • Legjobb minőség
  • Folyamatos raktárkészlet, másnapos szállítás

Ha ezeket megfelelően kommunikáljuk és megtaláljuk azokat a potenciális vevőket, amelyeket ezeket a szempontokat szintén fontosnak tartják, akkor könnyen versenyelőnybe kerülhetünk versenytársainkkal szemben. Igyekezzünk minél több jellemzőt összeszedni termékeinkről és azokat próbáljuk rendszerezni esetleg pontozni. Azokat a szempontok amelyek esetlegesen a versenytársaid jobbak nézd meg, ténylegesen jól csinálják-e és készüljünk fel arra, hogy mi még jobban tudjuk azt megvalósítani. 

USP, mint vevőszerző eszköz

Az egyedi termék tulajdonságunk az, amely esetlegesen a marketing stratégiánk alapját fogja képezni. Bármilyen média csatornán kommunikálunk a cégünk előnyeit folyamatosan próbáljuk tisztán közvetíteni, ezzel hangsúlyozva előnyeit.

Az USP időről időre változhat, főleg úgy, hogy a versenytársaink is folyamatosan figyelhetik a mi cselekedeteinket, viszont USP változtatás esetén esetlegesen a célközönség is változni fog, amellyel potenciálisan más eredmény is származhat.

SEO szövegírás Checklist

Szerettünk volna megcsinálni egy egyszerű listát ahhoz, hogy amikor valaki elkezd megalkotni bármilyen Tartalmat, már eleve úgy alkothassa meg, hogy az SEO szempontból a lehető legjobb. Ez a lista nem titok, nagyon sok helyen, lehet akár össze vissza is, megtalálhatóak. Mi most adunk egy olyan SEO ellenőrző listát, amelyet...

Kulcsszó kannibalizmus

    • Kulcsszó kannibalizmus
Előfordul, hogy egy-egy jó helyezéssel rendelkező oldalunk egyszer csak eltűnik a jól megérdemelt helyéről és az oldalunk még csak az első 50 találat között sem lesz megtalálható. Ezt a problémát nagyon nehéz egyáltalán észrevenni a megoldása már azért egyszerűbb. Ebben a cikkben megpróbálunk ebben segíteni, hogy kulcsszavai hirtelen visszaesését,...

Felhőkarcoló linképítési stratégia kivitelezése lépésről-lépésre

    • Felhőkarcoló linképítési technika
A skyscraper vagy magyarul felhőkarcoló technika elnevezés eredetileg Brian Dean ismert SEO szakértő nevéhez fűződik. Brian 2015-ben kitalált egy olyan SEO stratégiát, amivel 14 nap alatt megduplázta a teljes weboldala organikus forgalmát. A stratégiát felhőkarcoló technikának nevezte el. A felhőkarcoló technika egy olyan backlink szerzési lehetőség, aminek az alapja...
Címkék : Online marketing